Consultar els deures, parlar amb un amic i quedar per anar al cine, felicitar un company que viu lluny, parlar amb un amic que està malalt, enviar un vídeo divertit, etc…

Són moltes les coses que es poden fer amb un mòbil i connexió a internet, però com llegeix el títol: la potència sense control…acaba malament.


A molts nens i nenes aquestes festes de Nadal els han regalat un mòbil, saben els pares com actuar tenint a casa aquest «nou convidat»?

  1. Rarament deixaríem entrar a casa a algú que no coneixem, tampoc deixaríem parlar per telèfon als nostres fills de forma habitual amb un desconegut.
  2. De forma habitual ens agrada saber que veuen els nostres fills per la TV, no tot el que s’emet es adequat.
  3. Tenim clar que hi ha moments pel joc i per la diversió, però també hi ha moments per l’estudi i la concentració.
  4. Tenir amics és molt bo, fonamental, imprescindible; però un amic dels meus fills que el truques cada dia 5 ó 6 vegades… i més a hores intempestives, em faria pensar si es el millor amic per ells.
  5. Etc.

Aquestes situacions i moltes més, són les que viuran els nostres fills a partir d’ara amb un dispositiu mòbil, tableta o similar.

Són eines molt bones i amb moltes possibilitats, però no hem de deixar de costat que cal formar als nostres fills en el seu ús, igual com els hem ensenyat a fer ús de la TV, a tenir prudència al obrir la porta, etc.

image

Com fer-ho no és fàcil, si has arribat a llegir fins aquí ja és molt, felicitats, d’entrada tens clar que alguna cosa cal fer.

En properes entrades al Blog analitzaré diferents situacions i possibles actuacions.